Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

M.L. Tuiskutyttö
VH12-017-0116
virtuaalihevonen

(kuva)

Kutsutaan: Titta Säkä: 103
Rotu: shetlanninponi Kasvattaja: Sanna E.
Sukupuoli: tamma Omistaja: Loci, vrl-12679
Synt. /ikä: 29.07.2007 Koulutus: HeB - 50 cm - nov. valj.

Tyttö tutkii jokaisen paikan erittäin perusteellisesti, se kuuluu sen ominaiseen luonteeseen. Emänsä tavoin se on erittäin innokas kaikkea uutta kohtaan. Harjatessa roikottaa päättään, mutta liian kovaotteiset harjaukset saavat sen luimistelemaan ja uhittelemaan kavioillaan. Häntä heiluu välillä vähän liiankin kovakouraisesti ja se sattuu jos se kasvoihin onnistuu sillä huitaisemaan. Siltä löytyy myös temperamenttia vaikka muille jakaa. Taluttaessa sillä on kova himo repäistä riimunvarsi taluttajan kädestä ja puikkelehtia hiljaksiin syömään ruohoa tai puiden oksia. Sen jälkeen taluttajalla on kova työ etsiä karannut pieni tamma. Oikein soma pieni tamma, joka on vasta uransa alkupäässä!

Tyttö on persoonallinen. Se on luottamuksen arvoinen, mutta luottamuksen ansaitakseen pitää tehdä paljon töitä. Tyttö on vauhdikas tamma emänsä tavoin, se on aina menossa, ja innokas tutkimaan paikat läpi heti saadessaan siihen tilaisuuden. Uusissa paikoissa se saattaa säikkyä jo ennestään tuttuja esineitä ja asioita, mutta useimmiten se tutustuu niihin innolla, varsinkin jos paras kaveri tai kaverit ovat mukana tukijoukkoina. Tyttö on leikkisä, vaikka useimmiten ihmiset eivät ymmärrä sen leikkejä. Se saattaa näykkiä kavoita puhdistaessa, sillä sen mielestä on hauska haastaa leikkiä hoitajan kesken. Useimmiten hoitajat eivät kyllä pidä ominaisesta tavastaan.

Tyttö on erittäin nopeasti oppiva. Sen ratsastuskoulutus on jo aloitettu, mutta loppuun ei olla ainakaan vielä päästy. Kuitenkin ravissa ja maastossa ollaan jo selässä oltu, mutta nuorimpia lapsia ei voi yksin näin nuoren tamman kanssa maastoon päästää. Vaikka se onkin kiltti ja säyseä, saattaa välillä innostua ihmeellisistä asioista. Siinä on sitten menoa, jos ei osaa hallita kunnolla nuorta ja kokematonta hevosta. Persoonallisuutensa takia se saattaa välillä ilmaista mieltymyksensä oudoilla tavoilla, kuten pukittelemalla ilopukkeja tai päättämällä tehdä täyskäännöksen kohti tallia. Se on erittäin voimakas, myös luonteeltansa kuin lihaksiltansa ja päättäessään jotakin sen päätös myös pitää. Vaikka tamma onkin vahva ja temperamenttinen, sillä on erittäin herkkä suu. Sitä ei saa missään nimessä repiä ohjista tai potkia jaloilla. Sillon se kyllä näyttää kuka on pomo. Tässä tapauksessa heittämällä ratsastajan selästään. Se ei ole kivaa ratsastajan tai ponin mielestä ja näin onnistuu kiitettävästi pilaamaan nuoren ja kokemattoman hevosen taidot ja luonteen. Vaatii erittäin kokeneen ratsastajan, taidoilla ei ole siis leikkiminen.

Tyttö käy satunnaisesti talutustunneilla, mutta normaalisti se kyllä kuuluu hieman vaativampitasoisten ratsastajien tunneille, joilla otetaan tosissaan! Talutustunneilla se kuitenkin kulkee kiltisti taluttajan vierellä, mutta saattaa välillä näykkiä. Ravissa se saattaa heitellä päätään, jos sille ei tarpeeksi anna tilaa liikkua. Laukkaa ei anneta nuorten tai kokemattomien ratsastajien kokeilla, tällä hevosella. Syynä siihen laukkapyrähdykset ja aivan järjetön innostuneisuus. Se saattaa yhtäkkiä nykäistä päänsä alas ja heittää ilopukin, jolloin nuori ratsastaja tipahtaa. Onneksi tältä tammalta ei sentään tipu korkealta, onhan se vain reilun metrin korkea. Tyttö osaa olla joskus erittäin luonteikas, kun sille päälle sattuu. Useimmiten se on kuitenkin säyseä, jos siis sille ollaan säyseitä ja sitä ymmärretään. Eihän se tietenkään tahallaan heitä ratsastajia selästään, vaan siihen löytyy aina syy ratsastajasta. Onhan tietty totta, että Tyttö osaa innostua pienistäkin asioista, mutta syy selästä lentämiseen löytyy useimmiten ratsastajasta. Usein vain liian kovakouraisesta käytöksestä tamman selässä. Kokeneempien tunneilla Tyttö kuuluu monien suosikkiratsuihin. Kieltämättä siltä löytyy jo paljon ikää, mutta silti se on tunneilöa energinen ja osaa asiansa. Esteillä se ei aina jaksa nostella jalkojaan, joka on aika harmillista, sillä taitoa siltä kuitenkin löytyy. Viidenkymmenen sentin esteet eivät ole tälle tammalle ongelma. Päinvastoin.

© Kasvattaja

I. Metsälammen Mörökölli
(sivut kadonneet)

Ii. Röllin Huhu
Ie. Ellips III

E. Tuisku Huisku
(sivut kadonneet)

Ei. tunt. ori
Ee. Tunt. tamma

 

Kaiken materiaalin © Loci, jollei toisin mainita. Kopiointi ehdottomasti kiellettyä ilman lupaa
Tämä on virtuaalitalli

©2019 Locin talli - suntuubi.com