Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Katastrofin Odelia

VH14-017-0263
virtuaalihevonen

Odelian kuva tulee tähän =)

Kutsumanimi: Odelia Säkä: 100 cm
Rotu: Shetlanninponi Kasvattaja: Loci
Sukupuoli: Tamma Omistaja: Loci VRL-12679
Syntynyt: 02.05.2014 Koulutus: HeB - 50 cm - vaativa valj.

Yleisesti: Odelia on oikein terhakka tyttö, poniksi siis. Odelia on myös hyvin seurankipeä ja kaipaa paljon ihmisen läheisyyttä, se tykkääkin hinkata päätään ihmisiä vasten. Yksin jäädessään tamma osoittaa mieltään potkimalla karsinan ovia ja hirnumalla kokoajan, joten sillä pitää olla tallissa seuraa, sekä tarhatessa. Odelia on hyvin kiltti, eikä varmaan tekisi kärpäsellekkään mitään pahaa. Se on hyvin perso kaikelle hyvälle ja tamma on varmasti ruokaikana kotona, joten tuskin koskaan tamma pitemälle karkuun lähtisi kuin rehuvarastolle korkeintaan tai lähemmälle niitylle.

Hoidettaessa: Odelia on hyvin helppo, edelleen se on seurankipeä ponitamma, joten se rakastaa huomiota ja hoivaamista. Tamma seisoskelee harjatessa tyytyväisen oloisena paikalleen nauttien huomiosta, kaviot nousevat hyvin ja kaikki muutkin toimenpiteet ovat yksinkertaisia. Satuloidessa tamma saattaa hieman yrittää pullistella, mutta yleensä tamma on se joka antaa ensiksi periksi. Suitsiminen onnistuu hyvin ja jos ei niin herkkupala turvan alle kun laitat kuolaimia, niin varmasti onnistuu. Myös valjaitten laitto on tammalle helppoa sen seistessä rauhallisesti vain paikallaan.

Ratsastaessa: Odelia on kyin isänsä tarmokas ja eteenpäinpyrkivä. Odelia tarvitsee kumminkin määrätietoisen ratsastajan, sillä ei se mikään aloittelijan ratsu ole. Odelia rakastaa kehuja ratsastaessa ja niitä sen saadessa tamma kulkee paljon paremmin vielä. Tamma tarvitsee tiiviin istunnan, että sen saa kulkemaan koulussa näyttävästi ja hyvässä tahdissa, sekä muodossa. Jos et ole tamman kanssa jämäkkä heti alkuunsa, niin Odelia kyllä ottaa sitten itse päätösvallan tunnilla. Älä säikähdä pieniä ilopukkeja varsinkaan laukan aikana, mutta sekin on vain hetkellistä. Tamman alkuhuumasta päästyyän se rauhottuu, eikä jaksa enään pukitella ja mesuta. Maastoilu on Odelian mielestä parasta, mutta puolet matkasta se yrittääkin mennä päämaassa napaten välipalaa, jos siltä kysyttäisiin niin se jäisi aina syömään hetkeksi. Esteillä tamma on hyvin epävarma ja tarvitsee rohkaisevan ratsastajan, jolla on hyvä istunta ja selvät avut. Tamma tarvitsee esteillä paljon tukea, sekä rohkaisua. Jos tamma vähääkin epäilee niin voin luvata, että se kieltää.

Ajaaessa: Odelia on hyvin herkkä kuolaimelle ja tietää mitä pitää tehdä. Se kuuntelee hyvin ohjastajaansa ja menee nätisti, mitä silloin tällöin huonoina päivinä niskuroi ja heittelee päätänsä turhautuneena. Odelia on juuri semmoinen joka on luotu kärryjen eteen kulkemaan, se tulee siltä luonnostaan. Odelia kuuntelee kuskiansa hyvin, vauhti hidastuu milloin käsketään ja nopenee milloin käsketään. Parivaljakossa tammalla on hieman hankaluuksia, eikä oikein osaa tajuta että joutuu menemään jonkun toisen kanssa. Sekun haluaisi kaiken huomion vain itsellensä, pitkän veryttelyn jälkeen kumminkin tamma alkaa pikkuhiljaa taas kuuntelelmaan ja osaa työskennellä parinsa kanssakin.

 

i. Katastrofaalinen Katapultti MET
VH14-017-0172
mrn, 103 cm, valj.

ii. Päivärinteen Niilo
m, 102 cm, yleis
iii. VIR MVA Ch Edenelle Humphrey
iie. Wyat Rebella
ie. Ethereal Fiasco F
m, 104,8 cm, koulu
iei. Sixx Dollars Fiasco MET
iee. Varjomäen Mirella
e. Olivia v. Moons
VH12-017-0510
m, 99 cm, koulu/valjakko
ei. Kiiran Onni
vvk, 100 cm, koulu
eii. Rogue Jay
eie. Osalia NAS
ee. Moons Teadrop
m, 100 cm, yleis
eei. Revolt v. Ki
eee. Wiona v. Raad

Jälkeläiset
o. Katastrofin Leonard - i. Moons Million Light - s. 10.07.2014

Ikääntyminen:

3v - 07.05.2014
4v - 10.05.2014
5v - 10.06.2014
6v - 10.07.2014
7v - 10.08.2014
8v - 10.09.2014
 

 

Kaiken materiaalin © Loci, jollei toisin mainita. Kopiointi ehdottomasti kiellettyä ilman lupaa
Tämä on virtuaalitalli

©2019 Locin talli - suntuubi.com