Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kapu

VH14-017-0172
virtuaalihevonen


© Suomen Hippos / Pirje Paananen

Virallinen nimi: Katastrofaalinen Katapultti MET Säkä: 103cm
Rotu: Shetlanninponi Kasvattaja: Sanna Eloranta
Sukupuoli: Ori Omistaja: Loci, VRL-12679
Synt./ikä: 20.2.2014 / 8v Koulutus: HeB - 60cm - vaa. valj.

Kisat & valmennukset
Kisannut porrastettuja pääpainolla!
Kapun ominaisuuspisteet löydät VRL:n profiilista

Katastrofaalinen Katapultti MET tai lyhyesti vain Kapu on veijarimainen poniori, jonka kanssa työskennellessä ei voi välttyä ilolta. Kapu on kaiken ponimaisuutensa lisäksi myös erittäin hyvän työinnon omaava hevonen, joka opettelee uusia asioita mielellään.


Tarhassa Kapu usein viettää aikaansa rapsutellen kavereita tai ruokaa syöden, jos sitä on yhtään tarjolla. Kapu on myös se hevonen, joka ensimmäisenä kirmaa portille, kun joku sen avaa. Vaikka poni tuleekin tarhasta kiltisti, on Kapu vaikea saada laitumelta kiinni ja sinne ei auta edes mennä ilman herkkuja. Talutettaessa ori käyttäätyy kuin herrasmies, oli sitten päässä riimu tai suitset.

Tallissa Kapu on utelias kaveri, joka tykkää keskustella hirnumalla ja hörisemällä. Ori ei siedä milläänmuotoa yksin talliin jäämistä vaan hirnuu taukoamatta ja paukuttaa kavioillaan seiniä ja lattiaa. Kapun kanssa karsinassa puuhailu on mielenkiintoista puuhaa: utelias poni tutkailee jokaista esinettä ja tuntuu työntävän turpansa kaikkialle. Harjaustoimenpiteisiin ori suhtautuu nautiskellen, eikä arista mistään paikasta. Kaviot poni antaa kenen tahansa nostaa ylös, vaikka välillä kokeileekin, tarvitseeko sitä itse pitää ylhäällä.

Satuloitaessa ja valjastettaessa Kapu seisoo nätisti paikoillaan, mutta häntäkapan laitosta ei vekkuli poni oikein välitä, vaan painaa häntänsä tiukasti alas. Maha-/satulavyön kiristämistä ei Kapu arasta, mutta saattaa kuiten korviian luimasta, jos liian nopeasti vyötä kiristää. Kuolaimet ori ottaa useimmiten kiltisti suuhunsa, jos pään saa ensiksi pois lattianrajasta.

Ratsuna Kapu on tarmokas ja hyvän työinnon omistava, kuitenkin ponimaista veikeyttä unohtamatta. Ori vaatii selkeät ja jämäkät pyynnöt alussa, jotta se menovaihde löytyy, eikä pientä protestointia tai ilopukkeja kannata säikähtää. Tasaisella työskenneltäessä poni tekee pyydetyt tehtävät sujuvasti, kunhan pyynnöt ovat selkeitä. Pidätteet eivät aina mene lävitse heti varsinkaan silloin, kun ori innostuu laukkailusta, joten puolipidätteillä kannattaakin pitää Kapun huomio työskentelyssä.

Esteillä poni innostuu useimmiten, mutta vaatii ratsastajalta päättäväisyyttä, jotta esteet mennään annetussa järjestyksessä. Isoimpien esteiden kohdalla myös ratsastajan tasapaino ja tuki ovat tärkeitä: jos Kapua yhtään epäilyttää, ettei pääse esteestä ylitse on vastauksena kielto. Puomitehtävillä ori usein miettii tarkasti askeliaan, joten eteenpäin ratsastaminen ennen puomeja ja puomien päällä on tärkeää.

Maastoillessa Kapu usein on innokkaasti menossa eteenpäin, mutta kuuntelee kuitenkin ratsastajaa ja osaa myös itse pysyä poissa edellämenevän hännästä. Maastoesteet onnistuvat tämän ponin kanssa vaivatta, kunhan ratsastaja muistaa pysyä kyydissä.

Kärrien edessä ori usein miettiikin hetken, miten tämä menikään. Paljon ajettu oripoika tietää omistajansa käsissä, milloin tulee mennä kovempaa ja milloin hidastaa. Kapun on ajettaessa herkkä avuille ja saattaakin uuden kuskin kanssa aluksi tehdä tottumuksensa mukaan, mikä voi tarkoittaa yllättäviäkin askellajin- tai temmonmuutoksia. Kapu kuitenkin on mukautumiskykyinen ja oppii vähitellen uuden kuskin tuntumalle. Parivaljakossa poni toimii usein hitaammin avuille aluksi, mutta verryttelyjen jälkeen on taas oma valloittava itsensä.

 

Nippelitietoa Kapusta:
- Ei aloittelijan ensimmäinen ratsu
- Herkkä istunnalle
- Jännesuojat etujalkoihin esteillä/maastossa/ajettaessa
- Jalkojen kylmäys kaksiteholinimentillä rasituksen jälkeen
- Vuohisvoide keväällä/syksyllä mutakelien aikaan
- Suurin herkku porkkanat


Ruokinta:
Kuivaheinä: 1 - 1 - 1 - 1 kg
Pony mix: 0 - 0 - 1 dl ei vapaapäivinä

 

I. Päivärinteen Niilo
VH13-017-0518
KTK-III

Ii. Edenelle Humphrey
VIR MVA Ch, KTK-II

Iii. Viktig's Mad Boy
 

Iie. Cece MB
 

Ie. Wyat Rebella
KTK-III

Iei. Young Rebel Dei
VIR MVA Ch, KTK-II

Iee. Huvin Lou Lilou
KTK-III

E. Ethereal Fiasco F
VH14-017-0018
YLA2, SHLA-I

Ei. Sixx Dollars Fiasco MET
YLA2, SHLA-I, KRJ-II

Eii. Frein Gone In Sixty Seconds
 

Eie. RaF's Narrowing Gold
 

Ee. Varjomäen Mirella
VIR MVA Ch 

Eei. Icaros Crow
 

Eee. Härdellin Minea
VIR MVA Ch,

Jälkikasvu
t. Katastrofin Odelia - e. Olivia v. Moons - s. 02.05.2014
t. Katastrofin Xemina - e. Xaviera LAC - s. 21.07.2014

Ikääntyy seuraavasti:

20.3.2014 - 3v
20.4.2014 - 4v
20.5.2014 - 5v
20.6.2014 - 6v
20.7.2014 - 7v
20.8.2014 - 8v
20.9.2014 - 9v

Kaiken materiaalin © Loci, jollei toisin mainita. Kopiointi ehdottomasti kiellettyä ilman lupaa
Tämä on virtuaalitalli

©2020 Locin talli - suntuubi.com